Martijn de Jonge

Unieke boottochten voor fotografen en vogelaars 

Unieke boottochten voor fotografen en vogelaars Het is zover: de fotoworkshops in de IJsselmond gaan van start! Met de comfortabele motorsailor Wave zal het gebied verkend worden en gaan we op zoek leuke soorten als otter, zeearend en reuze stern. De Delta omvat de mondingen van Zwarte Meer, Vossemeer en IJssel en vormt een eldorado voor vogels en vogelliefhebbers. Op de afgelegen eilanden bevinden zich vogelkolonies terwijl er in het zomerseizoen vele soorten sterns pleisteren. Ook de visarend komt in augustus en september langs terwijl er regelmatig slechtvalken worden gezien.

Om een indruk te geven van wat je er op één ochtend kunt zien volgten hier wat soorten die ik samen met IJsselmond expert Cor Fikkert waarnam tijdens een vaartocht tussen 7.00- en 12.00 uur op een mooie septemberochtend: 1x paartje zeearend jagend, 1x paartje slechtvalk jagend, 1x visarend pleisterend in wilg, 3x witvleugelstern, 1x raaf overvliegend en 1x otterkrabsporen op eilandje.

Uitvalsbasis is Schokkerhaven waar parkeerplaatsen zijn, sanitair en horecavoorzieningen. Door de centrale ligging van Schokkerhaven ben je snel in het gebied en heb je grote keuze in vaarroute. De route hangt af van weer en wensen en kan in overleg worden bepaald.
Deze vaarfotoworkshops zijn een must voor elke enthousiaste natuurfotograaf en vogelliefhebber, je komt op plaatsen waar je anders nooit een voet zet!
De Wave waarmee ik vaar is met een lengte van 11 meter compact en wendbaar, er kunnen  3-4 passagiers mee, voor fotografie is 2 een ideaal aantal. , Zelf beschik ik sinds oktober 2011 over een Vaarbewijs en een Marifoon certificaat.. De ochtendtrips starten rond 7.00 uur, in de middag wordt er vanaf 15.30 gevaren. Weer is een belangrijke factor die nauw in de gaten wordt gehouden. Bij windkracht 6 of meer en bij regenachtig weer wordt niet gevaren, boekingen worden dan vooruit geschoven . Dankzij de vele weer- en windsites valt dat de dag voor geplande trip goed te bekijken.

Wie een keer 's ochtends of in de namiddag en avond mee wil kan informatie bij mij opvragen, de Introductieprijs voor een boottocht van ongeveer 5 uur is Euro 150 per persoon. 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston