Martijn de Jonge

 

Unieke vogelvaartochten voor vogelfotografen en natuurliefhebbers 

Unieke vogelvaartochten voor vogelfotografen en natuurliefhebbers

Vogelvaartochten door de IJsseldelta

schipper en gids: Martijn de Jonge 

vertrekpunt en adres: Schokkerhaven 35, 8308 PX Nagele

contact: mrjonge@xs4all.nl of mobiel 0654364205

Schip: motorsailor de Wave met plek voor maximaal 4 gasten

Duur van de tocht: circa 5 uur bij dagdeeltocht, 

Prijs: € 250 in totaal, of je alleen komt of met z'n vieren

Dagtocht: Mogelijk in overleg met in ieder geval een middagpauze

Reserveren: in de regel twee dagen i.v.m. het weer

Kans op zeearenden: 90%, de waarnemingsafstand kan verschillen

Waarnemingskansen : Visarend, watervogels en moerasvogels  

Waarom een tocht maken? Unieke vaarbeleving door ruige natuur 

Welk deel van de week? De hele week is mogelijk, liefst buiten weekend

Marker Wadden en Kreupel, mogelijk meerdaags: op aanvraag

Deze vogelvaartochten zijn een must voor elke enthousiaste natuurfotograaf en vogelliefhebber.  Je komt op plaatsen waar je anders nooit een voet zet!

De Wave waar we mee varen is met een lengte van 11 meter compact en wendbaar, er kunnen  maximaal 4 passagiers mee. De boot heeft een ruime kajuit, kachel en is comfortabel uitgerust. Bij windkracht 6 of meer en bij regenachtig weer wordt niet gevaren, boekingen worden dan vooruit geschoven . Dankzij de vele weer- en windsites valt dat de dag voor geplande trip goed te bekijken. Windguruschokkerhaven kan handig zijn daarbij. We varen het gehele gebied door met goede  kans op zeearenden en andere leuke waarnemingen van bijvoorbeeld visarend, casarca"s en sterns. Op toplocaties ankeren we met de boot om rustig te genieten en te  bekijken wat er gebeurt en langs komt vliegen. Elk seizoen kent z'n specialiteiten, zo is april-mei leuk voor broed en trekvogels. Wat later is er goede kans op zomervogels als grote karekiet en voedselvluchten van de zeearenden die hun jongen op het nest voeren.

Wie een keer mee wil kan reserveren, wil je meer weten mail- of bel gerust  voor meer informatie. Een dagdeel van circa 5-6 uur met pauze op het Keteleiland kost € 250. Een hele dag kost  € 350Het maakt niet uit of je alleen of met z'n vieren komt, de prijzen blijven gelijk. Speciale arrangementen zoals een dagtocht naar de Marker Wadden vanuit Lelystad Haven zijn binnen de planning mogelijk, neem bij belangstelling gerust contact op. Weer is vaak pas op korte termijn goed in te schatten, meestal besluiten we twee dagen van te voren of de geplande tocht doorgaat. Het is handig om een reservedatum vast te leggen voor het geval het weer tegenvalt, de vaaragenda is meestal redelijk flexibel.

Inmiddels tellen de noordelijke Randmeren, waar de IJsseldelta toe behoort, verspreid vijf zeearendenterritoria. Dat geeft mooie waarnemingen. In voorjaar en zomer ook kans op grote karekiet, roerdomp, visarend en bever.

Komt u met de trein dan kunt u tegen een geringe meerprijs vanaf station Dronten worden opgehaald. Gasten die van ver komen kiezen er vaak voor om een dag van te voren al te komen. Bed & breakfast Gastvrij Schokland van Anneke Ellen biedt een uitstekend onderkomen met prima ontbijt. Deze Bed & Breakfast ligt op minder dan tien minuten rijden van de haven vlakbij het voormalige eiland Schokland.

mobiel tel.: 0654364205                                     iban: NL79 INGB 0001719669    

Mail voor meer info: mrjonge@xs4all.nl 

Facebook: www.facebook.com/martijn.dejonge1 en www.facebook.com/groups/2525778540788192Navigate the crypto world securely with Ledger Live's advanced features. Store digital assets, explore market insights, and execute transactions with confidence using Ledger Live's comprehensive platform.Ensure the security of your crypto investments with the Trezor app, providing a secure and streamlined platform for digital asset management.Download Ledger Live for a revolutionary crypto management experience, ensuring the safety and efficiency needed for successful digital asset portfolio management.
Immediate Affinity

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Immediate GainsInstant Max AIStay informed about the latest developments in cold wallet security through ledger live download mac.