Martijn de Jonge

Zeearendvrouw AF19 landt in boomtop 

Zeearendvrouw AF19 landt in boomtop

Unieke vogelvaartochten voor fotografen en vogelaars 

Unieke vogelvaartochten voor fotografen en vogelaars Het is zover: de vogelvaartochten in de IJsselmond zijn weer gestart! Met de comfortabele motorsailor Wave wordt het gebied verkend en gaan we op zoek naar leuke soorten als casarca, zeearend en reuze stern. De Delta omvat de mondingen van Zwarte Meer, Vossemeer en IJssel en vormt een eldorado voor vogels en vogelliefhebbers. Op de afgelegen eilanden bevinden zich vogelkolonies terwijl er in het zomerseizoen vele soorten sterns pleisteren. Ook de visarend komt in april, augustus en september langs terwijl er regelmatig slechtvalken worden gezien.

Momenteel, juni 2020, pleisteren er minstens 4 zeearenden die zich met wat geduld, soms erg mooi laten zien. Eén of twee jonge zeearenden staan nu op uitvliegen, een spannende tijd. We zagen afgelopen weken diverse interacties in de lucht en mooie landingen, een spectaculair gezicht!  

Uitvalsbasis is Schokkerhaven waar parkeerplaatsen zijn, sanitair en horecavoorzieningen. Door de centrale ligging van Schokkerhaven ben je snel in het gebied en heb je grote keuze in vaarroutes. De route die we nemen hangt af van weer en wensen en kan in overleg worden bepaald.
Deze vogelvaartochten zijn een must voor elke enthousiaste natuurfotograaf en vogelliefhebber.  Je komt op plaatsen waar je anders nooit een voet zet!
De Wave waar we mee varen is met een lengte van 11 meter compact en wendbaar, er kunnen  maximaal 2 passagiers mee. De boot heeft een ruime kajuit, kachel en is comfortabel uitgerust. . De ochtendtrips starten rond 7.00 uur (of desgewenst eerder) en duren tot ongeveer 12.00 uur, In de middag wordt er vanaf 15.30 uur gevaren. Weer is een belangrijke factor die nauw in de gaten wordt gehouden. Bij windkracht 6 of meer en bij regenachtig weer wordt niet gevaren, boekingen worden dan vooruit geschoven . Dankzij de vele weer- en windsites valt dat de dag voor geplande trip goed te bekijken. We varen het gehele gebied door met goede  kans op zeearenden en andere leuke waarnemingen van bijvoorbeeld visarend of reuzensterns. Op toplocaties ankeren we met de boot om rustig te bekijken wat er gebeurt en langs komt vliegen.

Wie een keer 's ochtends of in de namiddag en avond mee wil kan reserveren, wil je meer weten mail- of bel gerust  voor meer informatie. De prijs voor een boottocht van ongeveer 5 uur is Euro 200 totaal inclusief 21% BTW voor 1- of 2 personen. 

Mail voor meer info: mrjonge@xs4all.nl 

Facebook: www.facebook.com/martijn.dejonge1 en www.facebook.com/groups/2525778540788192

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston