Martijn de Jonge

Unieke vogelvaartochten voor fotografen en vogelaars 

Unieke vogelvaartochten voor fotografen en vogelaars

De vogelvaartochten in de IJsseldelta zijn weer gestart! Met de comfortabele motorsailor Wave wordt vanuit Schokkerhaven het gebied verkend en gaan we op zoek naar leuke soorten als casarca, zeearend en reuzenstern. De Delta omvat de mondingen van Zwarte Meer, Vossemeer en IJssel en vormt een eldorado voor vogels en vogelliefhebbers. Op de afgelegen eilanden bevinden zich vogelkolonies terwijl er in het zomerseizoen vele soorten sterns pleisteren. Ook de visarend komt van april tot september regelmatig langs terwijl er ook slechtvalken worden gezien.


Momenteel, voorjaar 2022, pleisteren er minstens 7 zeearenden die zich met wat geduld, soms erg mooi laten zien. We zagen afgelopen weken diverse interacties in de lucht en mooie landingen, een spectaculair gezicht! Los van de vogels zijn de bevers duidelijk aanwezig, je komt veel om geknaagde bomen tegen. Ze zien is vaak een kwestie van geluk, net zoals het waarnemen van de zeehond die hier af en toe opduikt. 

Uitvalsbasis is Schokkerhaven waar parkeerplaatsen zijn, sanitair en horecavoorzieningen. Door de centrale ligging van Schokkerhaven ben je snel in het gebied en heb je grote keuze in vaarroutes. De route die we nemen hangt af van weer en wensen en kan in overleg worden bepaald.
Deze vogelvaartochten zijn een must voor elke enthousiaste natuurfotograaf en vogelliefhebber.  Je komt op plaatsen waar je anders nooit een voet zet!
De Wave waar we mee varen is met een lengte van 11 meter compact en wendbaar, er kunnen  maximaal 4 passagiers mee. De boot heeft een ruime kajuit, kachel en is comfortabel uitgerust. . De ochtendtrips starten rond 7.00 uur (of desgewenst eerder) en duren tot ongeveer 12.00 uur, In de middag wordt er vanaf 15.00 uur gevaren. Naarmate de dagen lengen worden de tijden van de vaartochten daaraan aangepast. Weer is een belangrijke factor die nauw in de gaten wordt gehouden. Bij windkracht 6 of meer en bij regenachtig weer wordt niet gevaren, boekingen worden dan vooruit geschoven . Dankzij de vele weer- en windsites valt dat de dag voor geplande trip goed te bekijken. Windguruschokkerhaven kan handig zijn daarbij. We varen het gehele gebied door met goede  kans op zeearenden en andere leuke waarnemingen van bijvoorbeeld visarend of reuzensterns. Op toplocaties ankeren we met de boot om rustig te bekijken wat er gebeurt en langs komt vliegen.

Wie een keer 's ochtends of in de namiddag en avond mee wil kan reserveren, wil je meer weten mail- of bel gerust  voor meer informatie. De prijs voor een boottocht van ongeveer 5 uur is Euro 175 totaal voor 1- of 4 personen. € 300 voor de hele dag met tussendoor aanleg op eiland. Speciale arrangementen zijn natuurlijk altijd mogelijk, neem gerust contact op.

mobiel tel.: 0654364205                                     iban: NL79 INGB 0001719669    

Mail voor meer info: mrjonge@xs4all.nl 

Facebook: www.facebook.com/martijn.dejonge1 en www.facebook.com/groups/2525778540788192

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston