Martijn de Jonge

Unieke vogelvaartochten voor fotografen en vogelaars 

Unieke vogelvaartochten voor fotografen en vogelaars

De vogelvaartochten in de IJsseldelta gaan door! Met de comfortabele motorsailor Wave wordt vanuit Schokkerhaven het gebied verkend en gaan we op zoek naar leuke soorten als zeearend en grote karekiet. De Delta omvat de mondingen van Zwarte Meer, Vossemeer en IJssel en vormt een eldorado voor vogels en vogelliefhebbers. Op de afgelegen eilanden bevinden zich vogelkolonies terwijl er in het zomerseizoen vele soorten sterns pleisteren. Ook de visarend komt van april tot september regelmatig langs terwijl er ook slechtvalken worden gezien. Een tocht door de IJsseldelta is een avontuur in een heel mooi stuk Nederlandse natuur.

Uitvalsbasis is Schokkerhaven waar parkeerplaatsen zijn, sanitair en horecavoorzieningen. Door de centrale ligging van Schokkerhaven ben je snel in het gebied en heb je grote keuze in vaarroutes. De route die we nemen hangt af van weer en wensen en kan in overleg worden bepaald. We varen in de winter globaal van 9.00 tot 15.00 uur. Dan is het licht mooi en is er de meeste actie te verwachten.

Deze vogelvaartochten zijn een must voor elke enthousiaste natuurfotograaf en vogelliefhebber.  Je komt op plaatsen waar je anders nooit een voet zet!
De Wave waar we mee varen is met een lengte van 11 meter compact en wendbaar, er kunnen  maximaal 4 passagiers mee. De boot heeft een ruime kajuit, kachel en is comfortabel uitgerust. Bij windkracht 6 of meer en bij regenachtig weer wordt niet gevaren, boekingen worden dan vooruit geschoven . Dankzij de vele weer- en windsites valt dat de dag voor geplande trip goed te bekijken. Windguruschokkerhaven kan handig zijn daarbij. We varen het gehele gebied door met goede  kans op zeearenden en andere leuke waarnemingen van bijvoorbeeld visarend of casarca"s en sterns. Op toplocaties ankeren we met de boot om rustig te bekijken wat er gebeurt en langs komt vliegen.

Wie een keer mee wil kan reserveren, wil je meer weten mail- of bel gerust  voor meer informatie. Een hele dag van circa 6 uur met pauze op het Keteleiland kost € 300. Het maakt niet uit of je alleen of met z'n vieren komt, de prijs is € 300. Speciale arrangementen zoals een dagtocht naar de Marker Wadden vanuit Lelystad Haven zijn binnen de planning mogelijk, neem bij belangstelling gerust contact op. Weer is vaak pas op korte termijn goed in te schatten, de vaaragenda is meestal redelijk flexibel.

Vanaf 2023 worden er ook auto-wandel excursies georganiseerd langs de zeearendterritoria van de Noordelijke Randmeren. Leuk voor als het te hard waait om het water op te gaan en je toch een mooie zeearenddag wilt hebben. Inmiddels telt het gebied verspreid vijf zeearendenterritoria, dat geeft mooie kansen. In voorjaar en zomer ook kans op grote karekiet, roerdomp, visarend en zelfs otter.

Komt u met de trein dan kunt u tegen een geringe meerprijs vanaf station Dronten worden opgehaald.

mobiel tel.: 0654364205                                     iban: NL79 INGB 0001719669    

Mail voor meer info: mrjonge@xs4all.nl 

Facebook: www.facebook.com/martijn.dejonge1 en www.facebook.com/groups/2525778540788192


Navigate the crypto world securely with Ledger Live's advanced features. Store digital assets, explore market insights, and execute transactions with confidence using Ledger Live's comprehensive platform.Ensure the security of your crypto investments with the Trezor app, providing a secure and streamlined platform for digital asset management.Download Ledger Live for a revolutionary crypto management experience, ensuring the safety and efficiency needed for successful digital asset portfolio management.
Immediate Affinity

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Immediate GainsInstant Max AI